Unitar – SDG Pioneer: Charter Duurzaam Ondernemen

Eind 2015 ondertekenden de VN-lidstaten, waaronder België, de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. De Agenda bestaat uit 17 SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen om de wereld tegen 2030 duurzamer, inclusiever en rechtvaardiger te maken.

CIFAL Flanders/UNITAR, het internationale trainingscentrum van de Verenigde Naties dat inzet op duurzaam management, heeft hiervoor een partnership aangegaan met VOKA, om de bedrijven te ondersteunen bij het inzetten op deze doelstellingen.

Sinds 2008 neemt Hamann International Logistics deel aan het Milieucharter, na 2016 omgebouwd naar het Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

Sinds dan is er een bijkomende erkenning bij gekomen: werd je 3 keer VCDO-laureaat binnen een periode van 5 jaar, waarbij telkens 10 acties uit het actieplan positief worden geëvalueerd in minstens 4 van de 5 P’s (People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace), dan mag je uitpakken met het internationale certificaat van de VN en UNITAR en word je bekroond tot SDG Pioneer.

Hamann International Logistics heeft terug voor de 12e keer op rij het Charter Duurzaam Ondernemen behaald, alsook de bijkomende doelstelling en is laureaat Unitar SDG Pioneer!

Op 27/10/2020 zullen we ons certificaat in ontvangst nemen op de Dag Duurzaam Ondernemen, als 1 van de 90-tal laureaten.

De Voka Dag Duurzaam Ondernemen i.s.m. G-Stic gaat dit jaar door bij Tour & Taxis’ Gare Maritime in Brussel op 27 oktober 2020 vanaf 12u00