Hamann International Logistics opent nieuw crossdock-magazijn in Wetteren

Hamann International Logistics opende afgelopen maand een nieuw crossdock-magazijn aan de Vantegemstraat in Wetteren. Daarmee speelt Hamann International Logistics in op de sterke stijging van internationale groepage-activiteiten en de toegenomen vraag naar opslag en handling van goederen.

In 2023 werd gestart met de werken om de site aan de Vantegemstraat 3 in Wetteren verder uit te breiden naar de overkant van het industrieterrein. Het gloednieuwe crossdock-magazijn werd uitgerust met 34 laadkaaien en werd in januari in gebruik genomen.

Hamann International Logistics beschikte in Wetteren reeds over een crossdock- of overslagmagazijn, waar goederen na levering onmiddellijk vertrekken naar klanten. De nieuwe locatie laat echter toe om klanten nog beter te bedienen en doorlooptijden te verzekeren.

De ingebruikname van de nieuwe locatie betekende ook meteen een uitbreiding van de opslagcapaciteit. Het vroegere overslagmagazijn kreeg immers een nieuwe functie als opslagmagazijn, waardoor het bedrijf ook kan inspelen op de toegenomen vraag van klanten naar de opslag en handling van goederen.

In april wordt er ook nog extra kantoorruimte in gebruik genomen op de Vantegem-site, waar de werken aan het huidige kantoorgebouw nog volop bezig zijn. Daarmee is Hamann International Logistics aan de laatste fase beland van een groot uitbreidingsproject.