Corona: update maatregelen EU (22.03.2021)

In navolging van de stijgende coronacijfers, nemen verschillende landen maatregelen om het virus in te dijken.  Hieronder vindt u een overzicht. 

DUITSLAND

Gebieden met een hoog incidentiecijfer

Lijst van relevantie gebieden: Polen, Bulgarije, Cyprus, Servië, Slovenië, Hongarije, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Estland, Letland, Malta, Montenegro & Zweden.  Chauffeurs die gedurende de laatste 10 dagen voor hun aankomst in Duitsland in een gebied met een hoog incidentiecijfer waren, dienen een registratieformulier in te vullen en een negatieve COVID-test van minder dan 48u voor te leggen.

Virusvariante gebieden
Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn niet langer een virusvariant gebied. Deze gebieden zijn dit momenteel wel: Moezelstreek (Frankrijk), Tirol (Oostenrijk), Slowakije en Tsjechië.

Vrachtwagenchauffeurs die Duitsland binnenkomen en die gedurende de laatste 10 dagen in een of meer van de bovengenoemde landen hebben verbleven of er doorheen zijn gereisd, dienen zich te registreren via een formulier en een negatieve COVID-test van minder dan 48u voor te leggen. De test moet in het Duits, Engels, Frans of Italiaans zijn afgenomen.

Grenscontroles
De grenscontroles aan de Tsjechische en Slowaakse grenzen zijn verlengd tot en met 31 maart.

ITALIË

Testverplichting Oostenrijk verlengd

De verplichting om een test af te leggen bij het binnenkomen van Italië na meer dan 12 uur in Oostenrijk te hebben doorgebracht, geldt tot 6 april 2021.

Ter herinnering: beroepschauffeurs die Italië binnenkomen of doorreizen en die in de 14 dagen voor aankomst in Italië meer dan 12 uur in Oostenrijk hebben doorgebracht, moeten in geval van controle een resultaat van een negatieve test (PCR of antigeen) van minder dan 7 dagen oud voorleggen. Het attest moet in geval van controle aan de autoriteiten worden voorgelegd.

VERENIGD KONINKRIJK

Een negatieve coronatest is momenteel enkel nodig bij binnenkomst in Frankrijk voor chauffeurs die langer dan 48 uur hebben doorgebracht in het VK. In België en Nederland geldt er een vrijstelling.

Wij houden u verder op de hoogte van eventuele verdere wijzigingen in deze maatregelen. Deze maatregelen hebben hun invloed en resulteren onder andere in wachttijden aan de respectievelijke grenzen.