Covid-19 Updates

Maandag 25.05.2020

 • Bulgarije: de Bulgaarse regering heeft de noodtoestand in het land opgeheven en een nood-epidemie aangekondigd, die van 14 mei tot 14 juni van kracht zal zijn. De regering heeft ook de rij- en rusttijdbeperkingen opgeschort. Sinds 30 maart is de grensovergang met Griekenland “Zlatograd – Thermes” tot nader order gesloten. De controleposten die bij de stad Bansko en alle regionale centra waren ingesteld, zijn opgeheven. Het vrachtvervoer is niet beperkt, maar er zijn wel vertragingen te verwachten.
 • Spanje: nadat alle niet-vitale bedrijven in Spanje voor twee weken zijn gesloten, heeft de Spaanse regering aangekondigd dat om strikte lockdown maatregelen te versoepelen. Het grootste deel van het land bevindt zich nu in “fase 1” van het versoepelen van de lockdown, wat inhoudt dat er meer winkeliers weer opengaan. Barcelona en Madrid zijn op dit moment de enige twee regio’s in “fase 0,5”, omdat zij het hardst zijn getroffen. Daar mogen alleen kleinere winkels weer opengaan. Alle Spaanse quarantaines zijn opgeheven en pick-ups en leveringen zijn weer mogelijk als de bedrijven open zijn. De verwachting is dat Spanje de komende dagen de alarmbel gaat trekken, maar er zal een onderscheid worden gemaakt tussen de regio’s, omdat de situatie niet overal in het land hetzelfde is. Er zijn ook versoepelingen van de rij- en rusttijden vastgesteld en deze zijn geldig tot 31 mei.

Vrijdag 22/05/2020

Tsjechische Republiek: sinds maandag 30 maart is de quarantaine in de Tsjechische steden beëindigd en zijn afhalingen en/of leveringen weer mogelijk. De noodtoestand in de Tsjechische Republiek is officieel beëindigd op 17 mei. Alle rijbeperkingen zijn terug van kracht.  Alle transporten van en naar de Tsjechische Republiek zijn opnieuw mogelijk met enkele te verwachten vertragingen aan de grenzen, aangezien de kleinere grensovergangen gesloten zijn.  Gezondheidscontroles worden uitgevoerd.

Open grensovergangen met Duitsland:

Strážný / Filippsreut

Pomezí nad Ohří / Schirnding

Rozvadov – snelweg / Waidhau

Folmava / Furth im Wald-Schafberg

Železná Ruda / Bayerische Eisenstein

Krásný Les / Breitenau

Hora sv. Šebestiána / Reitzenhain

Open grensovergangen met Oostenrijk:

Dolní Dvořiště / Wullowitz

České Velenice / Gmünd

Hatě / Kleihaugsdorf

Mikulov /Drasenhofen

Donderdag 14/05/2020

 • Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grenzen te openen voor Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg vanaf 16 mei. Hetzelfde is aangekondigd voor de grens met Denemarken, maar over de datum moet nog overeenstemming worden bereikt. Alle grensovergangen zullen weer operationeel zijn. De controles zullen worden beperkt tot steekproefsgewijze controles aan de grenzen met Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Met Luxemburg worden de controles volledig afgeschaft. De rij- en rusttijden zijn opgeheven tot 17 mei. Daarnaast zijn de zondagse rijverboden voor vrachtwagens opgeheven om de verdere goederenstroom te ondersteunen. Deze zijn over het algemeen verlengd tot 1 juni.
 • Polen: de regering van Polen heeft de noodtoestand uitgeroepen en de grenzen gesloten voor alle buitenlandse reizigers. De grenscontroles zijn officieel verlengd tot 12 juni. Polen heeft de aanpassingen van de rij- en rusttijden verlengd tot 31 mei.

Woensdag 13/05/2020

Tsjechische Republiek: sinds maandag 30 maart is de quarantaine in de Tsjechische steden beëindigd en zijn leveringen weer mogelijk.Sinds maandag 30 maart is de quarantaine in de Tsjechische steden beëindigd en zijn leveringen weer mogelijk.  De Tsjechische regering heeft de noodtoestand in het land verlengd tot 17 mei. De schorsing van de rij- en rusttijden is dienovereenkomstig verlengd.

Daarom zijn alle transporten van en naar de Tsjechische Republiek weer mogelijk met enige vertraging, omdat de kleinere grensovergangen gesloten zijn en er gezondheidscontroles worden uitgevoerd:

Open grensovergangen met Duitsland:

Strážný / Filippsreut

Pomezí nad Ohří / Schirnding

Rozvadov – snelweg / Waidhau

Folmava / Furth im Wald-Schafberg

Železná Ruda / Bayerische Eisenstein

Krásný Les / Breitenau

Hora sv. Šebestiána / Reitzenhain

Open grensovergangen met Oostenrijk:

Dolní Dvořiště / Wullowitz

České Velenice / Gmünd

Hatě / Kleihaugsdorf

Mikulov /Drasenhofen

Dinsdag 12/05/2020

 • Litouwen:  Litouwen heeft de blokkade van het land verlengd tot 31 mei. Voor de chauffeurs aan de grenzen worden alleen gezondheidscontroles uitgevoerd, wat kan leiden tot vertragingen bij het binnenkomen van Litouwen. De open grenspunten zijn gereduceerd tot het volgende: Kalvarijos-Budzisko, Saločių-Grenstalės, Būtingės-Rucavos, Smėlynės-Medumės, Medininkų- Kamenyj Logo, Raigardo-Privalkos, Kybartų-Černyševskojės, Panemunės-Sovetsko, Kenos- Gudagojo, Šalčininkų-Benekainių, Mockavos-Trakiškių, Lazdijų-Ogrodnikų, Vilnius, Kaunas en Palanga.
 • Turkije: de Turkse regering heeft een nieuwe lockdown van 4 dagen in 15 dorpen aangekondigd vanaf vrijdag 15 mei om middernacht tot en met dinsdag 19 mei tot middernacht. Desbetreffende dorpen zijn: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van en Zonguldak.

Maandag 11/05/2020

Spanje: nadat alle niet-vitale bedrijven in Spanje voor twee weken zijn gesloten, heeft de Spaanse regering aangekondigd dat om strikte lockdown maatregelen te versoepelen. Mensen in de industrie, de bouw en sommige diensten mogen weer aan het werk, maar moeten zich houden aan strikte veiligheidsrichtlijnen.

De vertragingen in de Spaanse binnenlandse netwerken zijn nog steeds geldig, aangezien veel klanten hun openingstijden hebben aangepast.

Alle Spaanse quarantaines zijn opgeheven en afhalingen en leveringen zijn weer mogelijk als de bedrijven open zijn. De Spaanse regering heeft aangekondigd dat de alarmtoestand in het land wordt verlengd tot 24 mei, de grenscontroles worden dienovereenkomstig verlengd. Ook zijn er rust- en rijtijden vastgesteld en deze zijn geldig tot 31 mei.

Vrijdag 08/05/2020

Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grens met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk te sluiten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 15 mei. Er werd benadrukt dat deze sluiting niet van toepassing zal zijn op vrachtvervoer. Daarnaast zijn de zondagse rijverboden voor vrachtwagens opgeheven om de verdere goederenstroom te ondersteunen. Deze zijn over het algemeen verlengd tot 1 juni.

Slowakije: sinds de aankondiging van de Slowaakse regering op vrijdag 27 maart om alle grenzen met de buurlanden te sluiten, is de situatie ontspannen en verloopt het verkeer soepel. De willekeurige gezondheidscontroles aan de grens worden nog steeds uitgevoerd. Bovendien moeten de chauffeurs nog steeds worden uitgerust met beschermingsmiddelen. De Slowaakse regering heeft besloten om alle winkels, bars, restaurants etc. te sluiten. Stuur geen zendingen met betrekking tot de bovengenoemde bedrijven naar Slowakije. Controleer bovendien bij uw klanten of de zendingen door de geadresseerden worden geaccepteerd, anders stuurt u ze niet naar Slowakije. Ook is aangekondigd dat de geplande rijverboden voor 10 mei zijn opgeheven. De grenscontroles zijn verlengd tot 27 mei, met de volgende grenspunten open:

Slowakije – Oostenrijk:

– Bratislava – Jarovce – Kittsee (snelweg)

– Bratislava – Jarovce – Kittsee (oude weg)

– Bratislava – Petržalka – Berg

– Moravský Svätý Ján – Hohenau

Slowakije – Hongarije:

– Bratislava Čunovo – Rajka (snelweg)

– Medveďov – Vámosszabadi

– Komárno – Komárom

– Štúrovo – Esztergom

– Šahy – Parassapuszta

– Slovenské Ďarmoty – Balassagyarmat

– Šiatorská Bukovinka – Salgótarján

– Kráľ – Bánréve

– Milhosť – Tornyosnémeti (weg nr. I/17)

– Milhosť – Tornyosnémeti cesta (weg nr. R4)

– Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely

Slowakije – Tsjechische Republiek:

– Svrčinovec – Meest u Jablunkova

– Makov – Bílá-Bumbálka

– Horné Srnie – Brumov-Bylnice

– Drietoma – Starý Hrozenkov

– Moravské Lieskové – Strání

– Lysá pod Makytou – Střelná

– Vrbovce – Velká nad Veličkou

– Brodské – Břeclav (snelweg)

– Holíč – Hodonín

– Skalica – Sudoměřice (nieuwe weg)

Slowakije – Polen:

– Trstená – Chyžné

– Vyšný Komárnik – Barwinek

 • Bulgarije: versoepeling maatregelen Sinds 7 mei 2020 heeft de Bulgaarse overheid enkele maatregelen versoepeld. Het betreft hier met name:
 1. Aan de grens wordt geen instructienota meer afgegeven aan de bestuurders die transiteren door Bulgarije, waardoor de wachttijden aan de grenzen worden verminderd.
 2. De speciale controleposten bij alle toegangspoorten van de stad Bansko en van de regionale stadscentra Blagoevgrad, Burgas, Varna, Veliko Tarnovo, Vidin, Vratsa, Gabrovo, Dobrich, Kardzhali, Kyustendil, Lovech, Montana, Pazardzhik, Pernik, Pleven, Plovdiv, Razgrad, Ruse, Silistra, Sliven, Smolyan, Sofia, Stara Zagora, Targovishte, Haskovo, Shumen en Yambol werden opgeheven waardoor er geen wachttijden meer zijn aan de stadsgrenzen.

Dinsdag 05/05/2020

 • Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grens met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk te sluiten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 15 mei. Er werd benadrukt dat deze sluiting niet van toepassing zal zijn op vrachtvervoer.

Maandag 04/05/2020

 • Frankrijk: wat betreft de Franse binnenlandse distributienetwerken hebben we berichten dat de meeste van onze netwerkpartners in Frankrijk hun capaciteit drastisch zullen verminderen. Leveringen, adviezen of vaste data op dezelfde dag kunnen momenteel niet meer worden aangeboden. De capaciteitsvermindering van de Franse netwerken zal leiden tot vertragingen. Wij raden u aan om met spoed bij uw klanten na te gaan of de geadresseerden nog steeds zendingen accepteren en zo niet, deze dan niet naar Frankrijk te sturen.
 • Ierland: Ierland heeft de schorsing van de rij- en rusttijden verlengd tot 31 mei. De Ierse regering heeft een lockdown in het land aangekondigd.  De specifieke omstandigheden omvatten het reizen van en naar het werk voor essentieel werk dat niet vanuit huis kan worden gedaan. Deze beperkingen zijn verlengd tot 18 mei. Essentiële werkzaamheden worden als volgt opgesomd:
 • Gezondheidszorg en sociale zorg
 • Openbare dienst en ambtenarenapparaat
 • Nutsbedrijven zoals elektriciteit, gas en water
 • Noodzakelijke goederen, d.w.z. voedsel en medicijnen
 • Financiële diensten
 • Transport
 • Communicatie met inbegrip van journalisten
 • Landbouw
 • Italië: de situatie begint steeds meer te ontspannen, nadat de regering nu heeft aangekondigd dat de meeste industrieën in hun “Fase 2”-plan op 4 mei weer mogen heropenen. De informatie met betrekking tot de industrieën die op 4 mei heropend worden vindt u terug in onze update van vrijdag 28/04.
 • Portugal: de Portugese regering heeft besloten de noodtoestand te verlengen tot 17 mei. Het openbare verkeer is in het algemeen stilgelegd aan de Portugese grenzen, wat niet geldt voor het vrachtvervoer. Alleen de belangrijkste grensovergangen met Spanje blijven echter open: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) en Vila Verde de Ficalho (Beja). Deze maatregelen zijn verlengd tot 14 mei. De Portugese regering heeft nu officieel een einde gemaakt aan de quarantaine in het gebied van de Ovar. Afhalingen en leveringen zijn weer mogelijk. Dit geldt voor de volgende postcodes: 3880-000 & 3885-999.
 • Spanje: nadat alle niet-vitale bedrijven in Spanje voor twee weken zijn gesloten, heeft de Spaanse regering aangekondigd dat om strikte lockdown maatregelen te versoepelen. Mensen in de industrie, de bouw en sommige diensten mogen weer aan het werk, maar moeten zich houden aan strikte veiligheidsrichtlijnen.

Donderdag 30/04/2020

 • Tsjechische Republiek: sinds maandag 30 maart is de quarantaine in de Tsjechische steden beëindigd en zijn leveringen weer mogelijk. De Tsjechische regering heeft de noodtoestand in het land verlengd tot 17 mei. De schorsing van de rij- en rusttijden is dienovereenkomstig verlengd. Daarom zijn alle transporten van en naar de Tsjechische Republiek weer mogelijk met enige vertraging aan de grenzen, omdat de kleinere grensovergangen gesloten zijn en er gezondheidscontroles worden uitgevoerd:

Open grensovergangen met Duitsland:

– Strážný / Filippsreut

– Pomezí nad Ohří / Schirnding

– Rozvadov – snelweg / Waidhau

– Folmava / Furth im Wald-Schafberg

– Železná Ruda / Bayerische Eisenstein

– Krásný Les / Breitenau

– Hora sv. Šebestiána / Reitzenhain

Open grensovergangen met Oostenrijk:

– Dolní Dvořiště / Wullowitz

– České Velenice / Gmünd

– Hatě / Kleihaugsdorf

– Mikulov /Drasenhofen

 • Polen: de regering van Polen heeft de noodtoestand uitgeroepen en de grenzen gesloten voor alle buitenlandse reizigers. De grenscontroles zijn officieel verlengd tot 13 mei.
 • Slowakije: sinds de aankondiging van de Slowaakse regering op vrijdag 27 maart om alle grenzen met de buurlanden te sluiten, is de situatie ontspannen en verloopt het verkeer soepel. De willekeurige gezondheidscontroles aan de grens worden nog steeds uitgevoerd. Bovendien moeten de chauffeurs nog steeds worden uitgerust met beschermingsmiddelen. De Slowaakse regering heeft besloten om alle winkels, bars, restaurants enz. te sluiten. Stuur geen zendingen met betrekking tot de bovengenoemde bedrijven naar Slowakije. Controleer bovendien bij uw klanten of de zendingen door de geadresseerden worden geaccepteerd, anders stuurt u ze niet naar Slowakije. Ook is aangekondigd dat de geplande rijverboden voor 1, 3, 8 en 10 mei zijn opgeheven.

Dinsdag 28/04/2020

 • Italië: de situatie blijft kritiek. De regering heeft besloten alle “niet-vitale” industrieën en bedrijven te sluiten, deze maatregelen zijn door de regering verlengd tot 3 mei. De regering heeft nu aangekondigd dat de meeste industrieën in hun “Fase 2”-plan op 4 mei weer mogen openen. Zoals eerder aangekondigd vindt u hier meer details over de specifieke industrieën die opnieuw zullen worden geopend.

Maandag 27/04/2020

 • Bulgarije: de regering heeft aangekondigd dat zij de rijverboden voor vrachtwagens van meer dan 12 ton tussen 17 april en 17 mei zal opschorten. De bewegingsvrijheid van de mensen is beperkt voor essentiële activiteiten. Het vrachtvervoer is niet beperkt, maar er zijn wel vertragingen te verwachten.
 • Italië: De situatie blijft kritiek. De regering heeft besloten alle “niet-vitale” industrieën en bedrijven te sluiten, deze maatregelen zijn door de regering verlengd tot 3 mei. De regering heeft nu aangekondigd dat de meeste industrieën in hun “Fase 2”-plan op 4 mei weer mogen openen.  Meer informatie over de specifieke industrieën wordt u later meegedeeld.

Vrijdag 24/04/2020

 • Litouwen: Litouwen heeft de blokkade van het land verlengd tot 11 mei. Voor de chauffeurs aan de grenzen worden alleen gezondheidscontroles uitgevoerd, wat tot vertraging kan leiden bij het binnenkomen van Litouwen. Sinds 16 april mogen kleinere winkels weer opengaan.  De open grenspunten zijn gereduceerd tot het volgende: Kalvarijos-Budzisko, Saločių-Grenstalės, Būtingės-Rucavos, Smėlynės-Medumės, Medininkų- Kamenyj Logo, Raigardo-Privalkos, Kybartų-Černyševskojės, Panemunės-Sovetsko, Kenos- Gudagojo, Šalčininkų-Benekainių, Mockavos-Trakiškių, Lazdijų-Ogrodnikų, Vilnius, Kaunas en Palanga.
 • Nederland: De Nederlandse regering heeft ook de openbare ruimtes gesloten, zonder enige beperking van de transporten, deze maatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Op dit moment worden er geen vertragingen gemeld. De regering heeft ook besloten de rij- en rusttijden op te schorten tot 1 juni.
 • Verenigd Koninkrijk: de Britse regering heeft besloten de beperkingen op de rij- en rusttijden op te heffen en bovendien heeft zij besloten alle thema’s in verband met de tolheffing voor weggebruikers in Londen tot nader order op te schorten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 31 mei, de exacte maatregelen zijn hier te vinden. Dit omvat ook de Congestion Charge en de ULEZ in Londen en de LEZ in Groot-Londen. Op 16 april heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk de lockdown in het land verlengd voor nog eens drie weken. De Britse regering heeft ook aangekondigd dat de logistieke sector als essentieel wordt beschouwd en daarom niet zal worden gesloten.

Vrijdag 17/04/2020

 • Frankrijk: op grond van een besluit van de Franse regering worden de lockdownmaatregelen in het land verlengd tot 11 mei. Mensen mogen alleen hun huis verlaten met uitzondering van boodschappen doen, doktersbezoeken en naar het werk gaan. Onze Franse organisatie heeft het grootste deel van haar personeel naar Homeoffice verhuisd, de service aan onze filialen en klanten is beveiligd. Wat betreft de Franse binnenlandse distributienetwerken hebben we berichten dat de meeste van onze netwerkpartners in Frankrijk hun capaciteit drastisch zullen verminderen. Leveringen, adviezen of vaste data op dezelfde dag kunnen niet meer worden aangeboden. De capaciteitsvermindering van de Franse netwerken zal leiden tot vertragingen. Wij raden u aan om met spoed bij uw klanten na te gaan of de geadresseerden nog steeds zendingen accepteren en zo niet, deze dan NIET naar onze filialen in Frankrijk te sturen. Ook is aangekondigd dat Amazon in Frankrijk in ieder geval deze week zal sluiten. Verdere updates over volgende week zullen zo snel mogelijk worden verspreid. Stuur daarom GEEN zendingen naar Amazon in Frankrijk naar onze vestigingen.
 • Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grens met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk te sluiten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 3 mei. Er werd benadrukt dat deze sluiting niet van toepassing zal zijn op vrachtvervoer. De rij- en rusttijden zijn opgeheven tot 17 mei. Daarnaast zijn de zondagse rijverboden voor vrachtwagens opgeheven om de verdere goederenstroom te ondersteunen. De vertragingen van Tsjechië naar Duitsland zijn tot nu toe weggewerkt en er zijn geen vertragingen gemeld.
 • Litouwen:  Litouwen heeft de quarantaine verlengd tot 27 april.  De open grenspunten zijn gereduceerd tot het volgende: Kalvarijos-Budzisko, Saločių-Grenstalės, Būtingės-Rucavos, Smėlynės-Medumės, Medininkų- Kamenyj Logo, Raigardo-Privalkos, Kybartų-Černyševskojės, Panemunės-Sovetsko, Kenos- Gudagojo, Šalčininkų-Benekainių, Mockavos-Trakiškių, Lazdijų-Ogrodnikų, Vilnius, Kaunas en Palanga.
 • Polen: de regering van Polen heeft de noodtoestand uitgeroepen en de grenzen gesloten voor alle buitenlandse reizigers. Tegen de informatie van gisteren in is de quarantaine niet van toepassing als een Poolse chauffeur in zijn hoedanigheid van vrachtwagenchauffeur Polen binnenkomt en zal hij niet in een 14-daagse quarantaine moeten gaan als hij geen ziektesymptomen vertoont.  Polen heeft de aanpassingen van de rij- en rusttijden verlengd tot 31 mei.
 • Verenigd Koninkrijk: de Britse regering heeft besloten de beperkingen op de rij- en rusttijden op te heffen en bovendien heeft zij besloten alle thema’s in verband met de tolheffing voor weggebruikers in Londen tot nader order op te schorten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 21 april, de exacte maatregelen zijn hier te vinden. Dit omvat ook de Congestion Charge en de ULEZ in Londen en de LEZ in Groot-Londen. Op 16 april heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk de lockdown in het land verlengd voor nog eens drie weken. De Britse regering heeft ook aangekondigd dat de logistieke sector als essentieel wordt beschouwd en daarom niet zal worden gesloten.

Donderdag 16/04/2020

 • Frankrijk: volgens het besluit dat de Franse president gisteravond heeft genomen, zal het land de komende 15 dagen volledig worden afgesloten. Wat betreft de Franse binnenlandse distributienetwerken hebben we berichten dat de meeste van onze netwerkpartners in Frankrijk hun capaciteit drastisch zullen verminderen. Leveringen, adviezen of vaste data op dezelfde dag kunnen niet meer worden aangeboden. De capaciteitsvermindering van de Franse netwerken zal leiden tot vertragingen. Wij raden u aan om met spoed bij uw klanten na te gaan of de geadresseerden nog steeds zendingen accepteren en zo niet, deze dan NIET naar onze filialen in Frankrijk te sturen. Frankrijk heeft ook de beperkingen op de rij- en rusttijden opgeheven. De Franse regering heeft ook een decreet uitgevaardigd dat handtekeningen voor B2C-leveringen niet meer nodig zijn en daarom tot nader order worden opgeschort. Ook is aangekondigd dat Amazon in Frankrijk in ieder geval deze week zal sluiten. Verdere updates over volgende week zullen zo snel mogelijk worden verspreid. Stuur daarom GEEN zendingen naar Amazon in Frankrijk naar onze vestigingen.
 • Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grens met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk te sluiten. Deze maatregelen zijn verlengd tot 3 mei. Er werd benadrukt dat deze sluiting niet van toepassing zal zijn op vrachtvervoer. Bovendien zijn de zondagse rijverboden voor vrachtwagens opgeheven om de verdere goederenstroom te ondersteunen. Op dit moment zijn er vertragingen bij de binnenkomst in Duitsland vanuit de Tsjechische Republiek als gevolg van buitensporige controles door de Tsjechische autoriteiten. De verkeersopstoppingen zijn momenteel meer dan 12 km lang.
 • Ierland: om het besmettingsgevaar te verminderen, stopt de veerbootmaatschappij Seatruck Ferries tijdelijk met de scheepvaart.  Begeleid vervoer over de weg (complete vrachtwagencombinaties met chauffeur) wordt dan tot nader order stopgezet, maar het bedrijf blijft niet-begeleide opleggers, containers en wissellaadbakken vervoeren. Daarnaast hebben onze Ierse collega’s ons laten weten dat hun klanten door de recente ontwikkelingen niet meer bereid zijn om papier te ontvangen. Daarom zal het papierwerk in Ierland voortaan niet meer worden afgehandeld en zullen andere oplossingen voor een verplicht leveringsbewijs worden gebruikt. Dit heeft geen enkele invloed op andere diensten of op de goederenstroom. Ierland heeft de schorsing van de rij- en rusttijden verlengd tot 31 mei. De Ierse regering heeft een lockdown in het land aangekondigd, dat de mensen thuis zullen moeten blijven, behalve in specifieke omstandigheden. De specifieke omstandigheden omvatten het reizen van en naar het werk voor essentieel werk dat niet vanuit huis kan worden gedaan. Deze beperkingen zijn verlengd tot 5 mei. Essentiële werkzaamheden worden als volgt opgesomd:
 • Gezondheidszorg en sociale zorg
 • Openbare dienst en ambtenarenapparaat
 • Nutsbedrijven zoals elektriciteit, gas en water
 • Noodzakelijke goederen, d.w.z. voedsel en medicijnen
 • Financiële diensten
 • Transport
 • Communicatie met inbegrip van journalisten
 • Landbouw
 • Italië: de situatie blijft kritiek. De regering heeft besloten alle “niet-vitale” industrieën en bedrijven te sluiten, deze maatregelen zijn door de regering verlengd tot 3 mei. Sommige kleinere bedrijven zouden deze week weer open kunnen gaan, maar de meeste geadresseerden zullen waarschijnlijk gesloten blijven. Stuur ALLEEN goederen naar Italië die bestemd zijn voor geadresseerden in deze industrieën.  De Italiaanse regering heeft ook aangekondigd het binnenlandse verkeersverbod voor vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton op de volgende dagen op te heffen: 19 april, 25 april, 26 april, 1 mei, 3 mei.
 • Portugal: de Portugese regering heeft besloten de noodtoestand te verlengen tot 14 mei.
 • Spanje: nadat alle niet-vitale bedrijven in Spanje voor twee weken zijn gesloten, heeft de Spaanse regering aangekondigd dat om strikte lockdown maatregelen te versoepelen. Mensen in de industrie, de bouw en sommige diensten mogen weer aan het werk, maar moeten zich houden aan strikte veiligheidsrichtlijnen. De Spaanse autoriteiten hebben bevestigd dat het vervoer van goederen over het algemeen als “essentieel” wordt beschouwd. De vertragingen in de Spaanse binnenlandse netwerken zijn nog steeds geldig, aangezien veel klanten hun openingstijden hebben aangepast. Alle Spaanse quarantaines zijn opgeheven en pick-ups en leveringen zijn weer mogelijk als de bedrijven open zijn. De Spaanse regering heeft aangekondigd dat de noodtoestand in het land wordt verlengd tot 26 april.

Maandag 06/04/2020

 • Litouwen: Litouwen heeft de quarantaine verlengd tot 13 april. Litouwse chauffeurs moeten bij terugkeer in het land in een 14-daagse quarantaine gaan, maar mogen vertrekken als ze een ander transport moeten uitvoeren. Voor de chauffeurs aan de grenzen worden alleen gezondheidscontroles uitgevoerd, wat tot vertraging kan leiden bij het binnenkomen van Litouwen. De verkeersopstoppingen aan de grens met Polen zijn voorlopig opgeruimd en het verkeer verloopt voorspoedig. De open grensposten zijn gereduceerd tot het volgende: Kalvarijos-Budzisko, Saločių-Grenstalės, Būtingės-Rucavos, Smėlynės-Medumės, Medininkų- Kamenyj Logo, Raigardo-Privalkos, Kybartų-Černyševskojės, Panemunės-Sovetsko, Kenos- Gudagojo, Šalčininkų-Benekainių, Mockavos-Trakiškių, Lazdijų-Ogrodnikų, Vilnius, Kaunas en Palanga.
 • Portugal: het openbaar vervoer is in het algemeen gestopt aan de Portugese grenzen, wat niet geldt voor vrachtvervoer. Alleen de belangrijkste grensovergangen met Spanje blijven echter open: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) en Vila Verde de Ficalho (Beja). We hebben nu bevestigde informatie ontvangen dat Portugal de quarantaine voor het gebied van Ovar heeft afgekondigd. Dit heeft gevolgen voor de volgende zones: PT 3880-000 & PT 3885-999. In dit gebied zijn geen afhalingen en leveringen meer mogelijk, met uitzondering van vitale voorraden zoals voedsel, medicijnen en gas.

Vrijdag 03/04/2020

 • Tsjechië: sinds maandag 30 maart zijn er geen steden meer in quarantaine en zijn leveringen terug mogelijk, rekening houdend met vertragingen aan de grenzen door gezondheidscontroles. Indien een Tsjechische chauffeur symptomen vertoond zal hij naar een ziekenhuis gebracht worden en in quarantaine geplaats worden. Buitenlandse chaufeurs met symptomen worden niet in het land toegelaten. Rij- en rusttijden zijn voor minstens 30 dagen niet meer van toepassing.
  Open grensposten met Duitsland:
  – Strážný / Philippsreut
  – Pomezí nad Ohří / Schirnding
  – Rozvadov – highway / Waidhau
  – Folmava / Furth im Wald-Schafberg
  – Železná Ruda / Bayerisch Eisenstein
  – Krásný Les / Breitenau
  – Hora sv. Šebestiána / Reitzenhain
  Open grensposten met Oostenrijk:
  – Dolní Dvořiště / Wullowitz
  – České Velenice / Gmünd
  – Hatě / Kleihaugsdorf
  – Mikulov /Drasenhofen
 • Nederland: de regering heeft besloten alle publieke plaatsen te sluiten, zonder restricties op transporten, dit tot 28 april. Rij- en rusttijden zijn niet meer van toepassing tot 1 juni.

Donderdag 02/04/2020

Steeds meer landen hebben lock-down maatregelen ingevoerd, waarbij alleen vitale bedrijven zoals kruidenierswinkels, apotheken en andere retailers die belangrijk zijn voor de bevoorrading van de bevolking, open worden gehouden.

Vanwege deze situatie willen wij nogmaals benadrukken dat er geen zendingen naar die landen mogen worden verzonden voor geadresseerden die duidelijk gesloten zijn.

 • Italië: de situatie blijft kritiek. De regering heeft besloten alle “niet-vitale” industrieën en bedrijven te sluiten, deze maatregelen zijn door de regering verlengd tot 13 april.  Stuur alleen goederen naar Italië die bestemd zijn voor geadresseerden in deze industrieën.
 • Spanje: de Spaanse regering heeft aangekondigd dat alle “niet-vitale” bedrijven in Spanje voor twee weken moeten sluiten.  Stuur alleen goederen naar Spanje die bestemd zijn voor geadresseerden in deze industrieën. Ook de lockdowns in de eerder gecommuniceerde steden zijn nog steeds van kracht. Deze postcodes zijn de volgende:
  – Regio: Arroyo de la Luz= 10900
  – Regio’s: Cartagena, San Pedro, San Javier, Los Alcázares, La Unión, Mazarrón y Águilas = 30201 30350 30382 30394 30868 30877 30202 30351 30383 30395 30740 30878 30203 30365 30384 30396 30730 30879 30204 30367 30385 30397 30710 30880 30205 30368 30389 30398 30360 30889 30300 30369 30390 30590 30860 30310 30370 30391 30593 30870 30319 30380 30392 30594 30875 30330 30381 30393 30835 30876
  – 43421 Bellprat 08700 Igualada 08711 Odena 08788 Vilanova del Camí 08281 Calonge de Segarra 08783 Capellades 08787 Carme 08281 Castellfollit de Riubregós 08719 Castellolí 08281 Copóns 08719 Jorba 08779 La Llacuna 08787 La Pobla Claramunt 08783 Masquefa 08717 Montmaneu 08787 Orpí 08784 Piera 08781 Pierola 08281 Prat del Rey 08282 Pujalt 08719 Rubió 08712 San Martin de Tous 08282 Sant Marti Sasguioles 08281 Salavinera 08787 Santa María de Miralles 08789 Torre de Claramunt 08785 Vallbona 08289 Veciana 08711 Argensola 08710 St. Margarita Montbuy

Woensdag 01/04/2020

 • België: grens met Nederland. Goederentransport blijft mogelijk, ook met bestelwagens. Er zijn hier geen documenten voor nodig
 • Kroatië: de 14-daagse quarantaine voor personen die toekomen in Kroatië is opgegeven voor chauffeurs. Er zijn ook versoepelde rij- en rusttijden tot 16 april 2020 voor het vervoer van essentiële goederen ( voedingsdistributie, dierenvoeding, brandstoffen, onbewerkte grondstoffen, medicijnen en medisch materiaal, verdeling van goederen aan ziekenhuizen en andere publieke instellingen)
 • Slovenië: chauffeurs worden getest aan de grens en mogen passeren indien hun temperatuur onder 37,5°C is en ze geen symptomen vertonen. Chauffeurs moeten ook handschoenen, mondmasker en desinfecterende gel bij zich hebben.
  De volgende grenzen zijn geopend:
  – Grens met Italië: Vrtojba (24u/24u), Fernetiči (24u/24u), Škofije (24u/24u) en Krvavi Potok (5u-23u).
  – Grens met Oostenrijk: Gornja Radgona (24u/24u), Kuzma (24u/24u), Holmec (5u-21u), Karavanke (24u/24u), Jurij (6u-21u), Vič (5u-23u), Ljubelj (24u/24u), Trate (24u/24u), Radlje (24u/24u), Gederovci (24u/24u), Šentilj (motorweg, 24u/24u), Šentilj (snelweg, 6u-21u) en Korensko (5u-23u).
  – Grens met Kroatië: Gruškovje, Obrezje en Starod. Enkel door Obrezje komen er momenteel konvooien komend van Italië
  – Grens met Hongarije: Dolga vas en Pince
 • Roemenië: Roemeense chauffeurs van voertuigen met goederen boven 2,4ton moeten bij terugkeer naar Roemenië in quarantaine voor 14 dagen.
  Ze kunnen kiezen uit onderstaande opties:
  – Quarantaine in door de werkgever ter beschikking gestelde ruimtes.
  – Afzondering thuis met alle personen met wie zij samenleven, of alleen, in een andere beschikbare leefruimte.
  – Quarantaine op verzoek, in de door de overheid ter beschikking gestelde ruimten, met ondersteuning van de uitgaven in verband met de quarantaine.

Dinsdag 31/03/2020

 • Tsjechië: sinds maandag 30 maart is de quarantaine in de Tsjechische steden beëindigd en zijn leveringen terug mogelijk. Daarom zijn alle transporten van en naar de Tsjechische Republiek weer mogelijk met enige vertraging aan de grenzen, aangezien de kleinere grensovergangen gesloten zijn en er gezondheidscontroles worden uitgevoerd.
 • Ierland: bedrijven zijn door de recente ontwikkelingen niet meer bereid om papier te ontvangen.  Daarom zal het papierwerk in Ierland voortaan niet meer worden afgehandeld en zullen andere oplossingen voor een verplicht leveringsbewijs worden gebruikt. Dit heeft geen enkele invloed op andere diensten of op de goederenstroom. Ierland heeft het rij- en rustverbod tot 16 april opgeheven. De Ierse regering heeft een lockdown in het land aangekondigd, dat de mensen thuis zullen moeten blijven, behalve in specifieke omstandigheden. De specifieke omstandigheden omvatten het reizen van en naar het werk voor essentieel werk dat niet vanuit huis kan worden gedaan. Essentiële werkzaamheden worden als volgt opgesomd
 • Gezondheidszorg en sociale zorg
 • Openbare dienst en ambtenarenapparaat
 • Nutsbedrijven zoals elektriciteit, gas en water-Noodzakelijke goederen, d.w.z. voedsel en medicijnen
 • Financiële diensten
 • Transport
 • Communicatie met inbegrip van journalisten
 • Landbouw Daarom zal men zich nu vooral richten op essentiële goederen en alleen nog maar andere goederen leveren als de geadresseerde open is en er nog enige capaciteit op de vrachtwagens aanwezig is.
 • Verenigd Koninkrijk: de Britse regering heeft besloten de beperkingen op de rij- en rusttijden op te schorten. De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft verklaard een landelijke lockdown voor drie weken. De Britse regering heeft ook aangekondigd dat de logistieke sector als essentieel wordt beschouwd en daarom niet zal worden gesloten.

Maandag 30/03/2020

 • Estland: vanaf afgelopen zaterdag heeft de Estse regering een lockdown in het land aangekondigd en heeft besloten alle winkels in het land te sluiten, behalve de supermarkten en apotheken. Er worden wel grenscontroles uitgevoerd door de autoriteiten, maar er worden geen vertragingen gemeld.
 • Ierland: om het besmettingsgevaar te verminderen, stopt de veerbootmaatschappij Seatruck Ferries tijdelijk met de scheepvaart. Begeleid vervoer over de weg (complete vrachtwagencombinaties met chauffeur) wordt dan tot nader order stopgezet, maar het bedrijf blijft niet-begeleide opleggers, containers en wissellaadbakken vervoeren.
 • Polen: de regering van Polen heeft de noodtoestand uitgeroepen en de grenzen gesloten voor alle buitenlandse reizigers. De quarantaine is niet van toepassing als een Poolse chauffeur in zijn hoedanigheid van vrachtwagenchauffeur Polen binnenkomt en zal hij niet in een 14-daagse quarantaine moeten gaan als hij geen ziektesymptomen vertoont.
 • Slowakije: nationaal en internationaal goederenverkeer is toegelaten. Chauffeurs zijn verplicht mondmaskers en handschoenen te dragen en desinfecterende gel te gebruiken. Slowaakse chauffeurs zijn verplicht in quarantaine te gaan wanneer ze per auto terugkeren naar Slowakije. Wanneer zij echter internationaal transport doen, hoeven zij niet in quarantaine op voorwaarde dat ze binnenshuis blijven bij terugkomst in Slowakije.
 • Spanje: op 29 maart zijn verstrengde maatregelen afgekondigd waarbij niet-essentiële activiteiten worden verboden. Het goederentransport valt er niet onder. Toch raden wij aan om vooraf na te gaan of u nog steeds op bestemming kan laden of lossen.
 • Frankrijk: volgens het besluit dat de Franse president gisteravond heeft genomen, zal het land de komende 15 dagen volledig worden afgesloten.  Deze sluiting is niet van toepassing op vrachtvervoer. Gelieve opnieuw bij uw klant te informeren of de geadresseerde in Frankrijk de zending kan aanvaarden en anders ervoor kiest de zending NIET naar Frankrijk stuurt.
 • Litouwen: Litouwen is in quarantaine en buitenlanders mogen er niet binnen, wat niet geldt voor vrachtwagenchauffeurs. Voor de chauffeurs worden alleen gezondheidscontroles uitgevoerd, wat tot vertraging bij binnenkomst in Litouwen kan leiden. De verkeersopstoppingen aan de grens met Polen zijn vooralsnog opgeruimd en het verkeer verloopt voorspoedig.
 • Nederland: de Nederlandse overheid heeft ook de openbare ruimte gesloten, zonder enige beperking van het transport. Op dit moment worden er geen vertragingen gemeld.
 • Portugal: het openbaar vervoer is in het algemeen gestopt aan de Portugese grenzen, wat niet geldt voor het vrachtvervoer. Alleen de belangrijkste grensovergangen met Spanje blijven echter open: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) en Vila Verde de Ficalho (Beja).
 • Zwitserland: Zwitserland heeft strengere maatregelen aangenomen. Deze hebben echter geen impact op het goederenvervoer.
 • Finland: de Finse overheid heeft de regio Uusimaa afgesloten om het verspreiden van het virus tegen te gaan.  Het goederenvervoer is nog steeds toegelaten.

Donderdag 26/03/2020

 • Bulgarije: heeft zijn grenzen gesloten voor mensen die uit risicogebieden komen. Er zijn speciale beperkingen voor vrachtwagenchauffeurs. Over het algemeen is er een 14-daagse quarantaineregeling, die niet van toepassing is op buitenlandse chauffeurs als ze Bulgarije onmiddellijk na het lossen in Bulgarije verlaten of als ze binnen 24 uur op doorreis zijn.
 • Tsjechië: PC 7 in dit gebied zijn geen afhalingen of leveringen meer mogelijk.  Alle andere transporten van en naar Tsjechië zijn nog steeds mogelijk met enige vertraging aan de grenzen, aangezien de kleinere grensovergangen gesloten zijn en er gezondheidscontroles worden uitgevoerd.
 • Duitsland: de Duitse regering heeft aangekondigd de grens met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk te sluiten, met ingang van maandag 08:00 uur. Er werd benadrukt dat deze sluiting niet van toepassing zal zijn op vrachtvervoer. Bovendien zijn de zondagse rijverboden voor vrachtwagens opgeheven om de verdere goederenstroom te ondersteunen.
 • Ierland: enkel niet begeleide vrachtwagens kunnen worden overgezet door ferrymaatschappijen.  Ierland heeft het rij- en rustverbod tot 16 april opgeheven.
 • Italië: de situatie blijft kritiek. De regering heeft besloten alle “niet-vitale” industrieën en bedrijven te sluiten. Er is een tussentijdse periode voor bedrijven om hun huidige processen af te ronden tot vandaag, controleer daarom nogmaals bij uw klanten of zij vanaf vandaag nog zendingen kunnen ontvangen.
 • Portugal: PC 3880-000 tem 3885-999, in dit gebied zijn geen afhalingen en leveringen meer mogelijk, met uitzondering van vitale voorraden zoals voedsel, medicijnen en gas.
 • Slowakije: de Slowaakse regering heeft ook de grens met hun buurlanden gesloten. Zij hebben aangekondigd dat nationaal en internationaal vrachtvervoer, inclusief doorvoer, nog steeds mogelijk is.
 • Spanje: In volgend gebieden zijn geen afhalingen en leveringen meer mogelijk: ES08 – ES10 – ES30 – ES43.  Als gevolg van het besluit van de Spaanse regering, verwachten we een verdere verslechtering van de situatie naarmate de situatie vordert. Er is ook een mogelijkheid, dat de regering verdere beperkingen in het land doorvoert, naarmate de situatie zich ontwikkelt.  Controleer daarom nogmaals bij uw klanten of zij vanaf vandaag nog zendingen kunnen ontvangen.

Vrijdag 20/03/2020

 • Italië: goederenvervoer is nog steeds toegestaan, maar chauffeurs mogen zich maximaal 72u op Italiaans grondgebied begeven.  De geldende veiligheidsmaatregelen dienen nog steeds gerespecteerd te worden.

Donderdag 19/03/2020

 • Portugal: PC 3880-000-3885-999 in quarantaine, geen afhalingen en leveringen mogelijk.
 • Frankrijk: toegangsproblemen haven van Calais & Eurotunnel.  Sinds deze ochtend is het bijzonder druk in de richting van de Franse havens.  De N216 is verzadigd en een file van 2 km is ontstaan op de A16 in de richting van Duinkerke/Calais.  De wisselaar nr. 47 Calais is afgesloten in beide richtingen.  De opritten naar de Eurotunnel zijn verzadigd in beide richtingen.

Woensdag 18/03/2020

Oostenrijk:

 • Grens met Hongarije is gesloten, ook voor goederenvervoer. Met uitzondering van de overgang in Hegyeshalom, hou rekening met lange wachttijden.
 • Grenscontroles bij Italië met medisch onderzoek voor chauffeurs.
 • Rijverboden t.e.m. 19 maart opgeheven.
 • Versoepeling rij- en rusttijden t.e.m. 14 april.

België:

 • Versoepelde rij- en rusttijden t.e.m. 31 maart.

Kroatië:

 • Transit door Kroatië is toegestaan.

Frankrijk:

 • Geen restricties voor goederenvervoer.

Duitsland:

 • Tijdelijke grenscontrole bij Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg & Denemarken.
 • Goederenvervoer is mogelijk met geldige reden (vrachtbrief).
 • Bavaria, Nordrhein Westfalen, Sachsen en Niedersachsen hebben de rijverboden voor het weekend opgeschort voor vervoer van medische goederen en voeding met lange houdbaarheidsdatum.

Ierland:

 • Ferrymaatschappijen doen geen overzetten met bemande vrachten.

Italië:

 • Geen restricties voor goederenvervoer, wel nood om de rit te kunnen bewijzen (vrachtbrief) en voorzien zijn van maskers en handschoenen.

Polen:

 • Medische controles aan de grenzen. Chauffeurs hebben een attest nodig met extra informatie.
 • Bepaalde grenzen zijn gesloten.

Spanje:

 • Geen restricties goederenvervoer.
 • Rijverboden opgeheven t.e.m. 28/3.
 • Versoepeling rij- en rusttijden voor transport dat door risicozones moet.

Hongarije:

 • Grens Hongarije – Slovenië is gesloten
 • Transit blijft mogelijk
 • 1 grens open tussen Hongarije – Oostenrijk = Hegyeshalom. Hou rekening met wachttijden

Dinsdag 17/03/2020

 • Frankrijk: in lockdown – goederenverkeer nog mogelijk
 • Spanje: gisteren is besloten dat meer gebieden in Spanje volledig door de overheid zullen worden gesloten, wat betekent dat er in deze gebieden geen ophalingen of leveringen mogelijk zullen zijn. 

De regio’s die door deze ontwikkeling worden beïnvloed zijn de volgende:  

 • ES08 = Catalonië 
 • ES10 = Arroyo de la Luz   
 • ES30 = Cartagena, San Pedro, San Javier, Los Alcázares, La Unión, Mazarrón y Águilas  
 • Zwitserland: de Bondsraad heeft besloten om vanaf middernacht controles aan de grenzen met Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk in te voeren en inreisverboden op te leggen, zij het met uitzonderingen. 
 • Ierland: enkel niet begeleide vrachtwagens kunnen worden overgezet door ferrymaatschappijen.
 • Tsjechië: PC 7 onder totale lockdown, geen ophalingen of leveringen meer mogelijk. 

Maandag 16/03/2020

 • Frankrijk: Particuliere leveringen zijn niet langer mogelijk.
 • Oostenrijk: PC 6 onder quarantaine.
 • Italië: Vertragingen aan de grens met Oostenrijk.
 • Spanje: PC 08 onder quarantaine.