Wegenwerken regio Wetteren

Voor 2020-2021 staan er grote wegenwerken gepland in de regio Wetteren, met name aan de R4 in Merelbeke en aan het viaduct van Gentbrugge (E17) wil het Agentschap Wegen en Verkeer ingrijpende werken verrichten.

Structurele werken R4

Tussen 9 maart 2020 & 3 april 2020 zijn er werken op de R4 richting Gent-Zeehaven vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. De E40 afrijden aan knooppunt Merelbeke zal niet mogelijk zijn.

Tussen 23 maart 2020 & 3 april 2020 uitbreiding naar R4-binnenring tot de brug in de Fraterstraat. De aansluiting naar de R4-binnenring richting Eeklo gaat dicht.

Voor meer informatie kan u terecht op:
https://wegenenverkeer.be/werken/r4-structureel-onderhoud-tussen-melle-en-merelbeke

Renovatie viaduct Gentbrugge (E17)

Tussen 13 april 2020 & november 2020 herstelling viaduct in de richting van Kortrijk. Tijdens de werken zal het verkeer op de E17 twee rijstroken in elke richting hebben op de weghelft waar niet gewerkt wordt. De afrit van de E17 vanuit Antwerpen zal afgesloten zijn, omleiding via de B401 (afrit Gent-Centrum) en de R41 (stadsring) en de oprit naar de E17 richting Antwerpen, omleiding via de N9 richting Melle, de oprit naar de R4 in Melle, de R4 en het knooppunt Destelbergen.

Winterstop tussen november 2020 en april 2021 alle rijstroken en op- en afritten zijn dan open voor het verkeer. De snelheid is beperkt tot 70 km/u.
Hetzelfde in de andere richting (richting Antwerpen) april – november 2021.

Voor meer informatie kan u terecht op:
https://wegenenverkeer.be/werken/renovatie-viaduct-gentbrugge-e17

Andere Werken

Wenst u meer informatie over andere geplande werken in Vlaanderen, dan kan u deze vinden via:
https://wegenenverkeer.be/werken/regio