Hamann breidt verder uit
met nieuwbouw in Wetteren

Met 170 medewerkers en een snel stijgende omzet die in 2019 wellicht de kaap van 85 miljoen euro zal overschrijden, beleeft Hamann International Logistics succesvolle en drukke tijden.

Ondanks extra kantoor- en opslagruimte in Wetteren en Lokeren, voorzien wij capaciteitstekorten om de te verwachten groei op de beste manier op te vangen.

Om hierop te anticiperen werd besloten uit te kijken naar een logistiek goed gelegen terrein, liefst in de buurt van onze bestaande infrastructuur.

Ons oog is uiteindelijk gevallen op een ruim stuk grond op Industrieterrein Biezeweg te Wetteren, op zowat 2,5 kilometer afstand van onze bestaande infrastructuur.

Momenteel wordt het bestaande industriegebouw afgebroken en de grond bouwklaar gemaakt.  Deze werkzaamheden zullen afgerond zijn eind volgende maand.

Het terrein heeft een oppervlakte van 23.502 m², waarop een overslagmagazijn gebouwd zal worden van 7.000 m² met 51 laadkaaien, 800 m² kantoorruimte en voldoende parkeergelegenheid voor vracht- en personenwagens.

Naast onze overslagactiviteiten zullen ook een aantal (andere) diensten hier ondergebracht worden.

Wij kijken alvast uit naar voorjaar 2020, het moment dat wij deze nieuwe vestiging in gebruik zullen nemen.

Het bestaande overslagmagazijn op Vantegem zal daarna getransformeerd worden tot extra opslagruimte.

Met deze investering is een bedrag van circa 12 miljoen euro gemoeid.