Corona Duitsland: 3G-certificaat in voege vanaf 24 november

De “3G-regel” (getest, gevaccineerd of genezen) wordt vanaf 24 november in Duitsland toegepast.

Op dit moment is er nog geen definitieve juridische zekerheid over de situatie van de chauffeurs, maar volgens onze Duitse zusterorganisatie zijn vrachtwagenchauffeurs gebonden aan de “3G-beperkingen” zodra zij hun voertuig verlaten.  Om te voldoen aan de “3G-beperkingen” moet er ofwel een bewijs van inenting, een bewijs van herstel of een bewijs van negatieve test zijn.

Bewijs van vaccinatie:

De Covidsafe app of een vaccinatiepasje waaruit blijkt dat men is ingeënt met een vaccin dat voldoet aan de volgende eisen (pas geldig na ten minste 14 dagen):

Bewijs van herstel:

EU digitaal COVID certificaat van herstel of ander bewijs van herstel, waaruit blijkt dat een eerdere besmetting met COVID-19 is bevestigd door middel van nucleaire zuur amplificatie technologie, ten minste 28 dagen maar niet ouder dan 6 maanden.

Bewijs van negatieve test:

PCR-test niet ouder dan 48 uur, of lateral flow (snelle) test niet ouder dan 24 uur daarvoor. Zelftests (= snelle tests die door de geteste persoon zelf zonder toezicht worden uitgevoerd) worden niet aanvaard.