NL
EN
FR
Toegevoegde waarde

IFS 

Hamann International Logistics heeft dit voorjaar succesvol de eerste IFS audit doorstaan en mag met trots haar IFS Logistics "higher level" certificaat voorstellen. Dit certificaat is het bewijs dat Hamann de cruciale factoren op vlak van voedselveiligheid en  productintegriteit onder controle heeft, van traceerbaarheid tot doeltreffende maatregelen voor de kritische beheerspunten, naleven van de hygiëne voorschriften, interne audits en controle, en food defence. Dit certificaat bekrachtigt nogmaals de gestructureerde dienstverlening die Hamann kan bieden en hoopt hiermee klanten extra vertrouwen te geven. 

Douane

Hamann International Logistics is een erkend douane-expediteur: alle import- en exportprocedures worden afgehandeld via PLDA, de transitprocedures via NCTS.
Daarnaast beschikken wij over een vergunning ‘vereenvoudiging bij aankomst en vertrek’ zodat goederen snel kunnen vrijgegeven worden voor import en export.

Hamann International Logistics heeft een vergunning ‘entrepothouder type D’ voor alle niet-communautaire goederen en is erkend als ‘belastingsentrepot voor accijnsgoederen’.
Ook de certificaten van oorsprong worden door ons aangevraagd en opgevolgd. 

Bijkomende diensten:

  • dossierbeheer
  • indeling van de goederen
  • analyse import/export voor het toewijzen van de adequate procedure
  • simulatie import/export via een testdocument
  • verwerking van het exemplaar voor de afzender/exporteur en voor de geadresseerde
  • interne koerierdienst naar het douanekantoor in Gent

Hamann International Logistics is sinds 2 mei 2012 AEO gecertifieerd (Authorized Economic Operator certificate). Dit certificaat is vergelijkbaar met het ISO certificaat.

Het AEO certificaat dient te worden gezien in het kader van de beveiliging van de internationale logistieke keten en het vergemakkelijken van invoer, uitvoer en transit van goederen. Het toekennen van een AEO certificaat gebeurt conform de Europese wetgeving.

Onze doorgedreven kennis, prima samenwerking met de douane en een optimale beveiliging van de zendingen bezorgden ons bedrijf het statuut van het geautoriseerd marktdeelnemer (AEO) en resulteren in een voorkeursbehandeling binnen de logistieke keten. Deze kwalitatieve erkenning houdt ook in dat onze douaneprocedures efficiënt zijn en wij aanzien worden als een competente speler op de internationale markt. 

AEO biedt de mogelijkheid te zorgen voor een snellere logistieke afhandeling en te genieten van douane privileges in andere landen. Op die manier slaagt Hamann International Logistics erin bepaalde douaneformaliteiten en processen vlotter te laten verlopen en verstevigt het zijn positie op de markt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. 

Goederenverzekering

De CMR-verzekering dekt de vervoerde goederen tot een maximaal bedrag van 8,33 STR (speciale trekkingsrechten) per kilogram. Dit komt neer op een maximale verzekering tot 12 à 13 euro/kg.  
Voor volumineuze goederen met een hoge waarde is het aangewezen om de CMR-verzekering uit te breiden met een goederenverzekering.
Klanten kunnen hiervoor een beroep doen op hun makelaar.
Nog eenvoudiger wordt het om hiervoor een beroep te doen op Hamann International Logistics, die dit aan kostprijs op naam en voor rekening van de klant verzorgt.

Customer Service

De persoonlijke service van alle medewerkers is gericht op een proactieve communicatie en een permanente goederenopvolging.
Onze customer service afdeling zorgt ervoor dat alle specifieke verwachtingen van de klant worden uitgevoerd, opgevolgd en gerapporteerd, en treedt op van zodra zich een probleem voordoet.

Rapportering

Het Management Information System zorgt voor rapporteringen van levertijden, performantie ... afhankelijk van de wensen van de klant.

Remboursleveringen

Hamann International Logistics beschikt zowel nationaal als internationaal over de mogelijkheid om de factuurwaarde van goederen te collecteren, alvorens over te gaan tot het afleveren van de zending bij de eindklant.

Facturatievoorstel

Om de administratie snel en foutloos te laten gebeuren, biedt Hamann International Logistics de dienst aan om met facturatievoorstellen te werken.

Retour Logistiek

Hamann International Logistics legt zich eveneens toe op Reverse Logistics of Retour Logistiek. Met deze service worden producten, verpakkings- en transportmateriaal, teruggezonden bestellingen, enz. verzameld en naar een centraal punt teruggestuurd. In dit segment hebben wij op het vlak van herbruikbare verpakkingen en logistieke dragers een jarenlange ervaring.

Project Management

Hamann International Logistics bedenkt, bestudeert, ontwerpt en realiseert voor zijn klanten opdrachten op maat. De uitwerking kan in Wetteren of bij de klant gebeuren. In dit hele traject neemt Hamann International Logistics de voorstudie, studie, opstart, implementatie, uitvoering en opvolging op zich.

Shunting

Hamann International Logistics stelt aan klanten een chauffeur en trekker ter beschikking om de trailers in de fabriek binnen te trekken, het zeil weg te halen, te wachten tot de trailer geladen en/of gelost is, het zeil terug aan te brengen en de trailer uit de fabriek te trekken. Dankzij deze service besparen klanten materiaal- en personeelskosten.

Stand By

De klant kan ook kiezen om de chauffeurs van Hamann International Logistics de (volle of lege) trailer bij hem te laten afpikken om vervolgens met de trekker een andere opdracht uit te voeren. Op die manier worden de wachturen voor het laden en lossen teniet gedaan en heeft de klant een grotere flexibiliteit inzake het tijdstip van laden en lossen.
Nieuws
Voka Charter Duurzaam Ondernemen 
Voor de 10de keer op rij heeft Hamann International Logistics NV het   ... Lees meer
Verlenging van onze certificaten
Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen  ... Lees meer
Hamann breidt verder uit met nieuwbouw in Wetteren
Met 170 medewerkers en een  ... Lees meer
Logistics & Distribution 3&4 okt. Brussels Expo
De medewerkers en directie van Hamann International Logistics nv nodigen u van... Lees meer
Milieucharter
Vorig jaar behaalde Hamann International Logistics nv voor de negende maal op rij... Lees meer
Verlenging van onze certificaten
Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen dat we succesvol 3... Lees meer
Werken Ring van Antwerpen (R1)
Op de Antwerpse Ring (R1), ter hoogte van Deurne, is een verzakking van het wegdek... Lees meer
Hamann East
De opstart van onze dienstverlening naar de GOS landen, Iran en Irak ligt ondertussen...   Lees meer
Behaalde ISO-certificaten
Hamann International Logistics heeft recent haar kwaliteits- en milieuzorgsysteem... Lees meer
Impact van de aanzwellende files
Wim Libaers, CEO van Hamann International Logistics, had een dubbelgesprek met...Lees meer
Nieuwe Vlaamse regels rond ladingzekering
Het besluit inzake ladingzekering is van toepassing op volgende voertuigen:... Lees meer
WebApps
Vacatures
Customs Officer
Je maakt de douane-aangiftes op via PLDA, NCTS en EMCS na ontvangst.. lees meer
Finance Manager
Als Finance Manager ben je verantwoordelijk voor het efficiënt.. lees meer
Forwarder CEE
Rekening houdend met de aard en de dringendheid van de zending.. lees meer
Magazijnmedewerker (vaste nacht)
Binnen ons overslagmagazijn kom je terecht in een ervaren team dat instaat voor.. lees meer