NL
EN
FR

Eerste intermodaal transport naar Iran onder TIR (November 2017)

Zopas is voor het eerst een intermodaal transport tussen Europa en Iran onder TIR-dekking uitgevoerd. Het verliep over zowel de weg, de zee als het spoor. Dat opent mogelijkheden.

Het transport was een pilootproject van de International Road Union (IRU) in samenwerking met de Iraanse douane. Daarbij werd gebruik gemaakt van het TIR-systeem, een douanesysteem dat heel wat formaliteiten vereenvoudigt.

Een container werd over de weg van Slovenië naar de haven van Triëste (Italië) vervoerd. Daar nam die het schip tot in Mersin (Turkey) en werd hij overgeladen op een trein. Bij aankomst in Razi (Iran) reactiveerde de Iraanse douane de TIR-status en werd over de weg tot in Bandar Abbas over de weg verder gereden.

Volgens de IRU nam het hele transport vijf dagen minder in beslag dan wanneer het volledig per spoor was gebeurd. “Het gebruik van de digitale TIR-tools vergemakkelijkte het intermodale vervoer en verhoogde de beveiliging van de vracht. Ook waren de douaneoverheden in staat om op voorhand de risico-inschatting van de lading uit te voeren”, stelt de organisatie, die het TIR-systeem beheert.

Spoorwaarborg

Om de intermodale corridor op te kunnen zetten, opende de Iraanse douane op de spoorterminal in Razi een douanekantoor, waar de TIR-formaliteiten werden afgehandeld. Ook nam de ze verantwoordelijkheid op zich om de daarvoor benodigde documenten niet alleen als een waarborg voor de transit te accepteren, maar ook als waarborg voor het spoorvervoer.

Na deze pilot willen de weg- en spoortransportoperatoren en de douanediensten de aanpak op de corridor verder stroomlijnen. Volgens de IRU, die spreekt van een succesvolle test, kan er nu ook worden gekeken naar een TIR-aanpak voor andere intermodale verbindingen.

Opportuniteiten

Volgens Johan Galle, de GOS-, Iran- en Irakspecialist bij Hamann International Logistics NV in Wetteren, opent deze geslaagde pilot zeker mogelijkheden. “Iran is een zeer competitieve markt, met zeer competitieve prijzen. Als dankzij het intermodaal vervoer de prijs lager is en de transporttijd korter, dan kan dat kansen bieden. Al zie ik de voordelen vooral voor de volle vrachten, maar niet voor groupage die via ons magazijn komt”, zegt hij.


Transport & Logistics Antwerpen (October 2017)

De deuren van Transport & Logistics Antwerpen zijn geopend.  Welkom op onze stand 4.007 hal 4.

Hamann goes East (September 2017)

Door de uitbreiding naar de GOS-landen, alsook Iran en Irak, zal Hamann ook hier een betrouwbare en competitieve partner zijn.  Via deze weg willen we u alvast op de hoogte brengen van de opstart van deze nieuwe markten.  Hamann biedt op deze landen, waarbij Rusland het belangrijkste land is, een one-stop-shopping solution aan.  Uw volledige transportketting in één hand: van afhaling, via internationaal transport, eigen douanebroker in Rusland en Oekraïne, betrouwbare partners in andere landen, tot uitlevering bij uw eindklant.

Wilt u onze serivce graag testen?

Boek dan nu uw eerste orders op deze landen bij ons en misschien boeken wij voor u een citrytrip naar één van de meest aantrekkelijke steden van deze gebieden.  Op donderdagavond 26 oktober worden de winnaars bekend gemaakt op het "Hamann goes East" event.

Prijsaanvragen kan u richten aan east@hamann.beLet's move the future forward! (September 2017)

Dat is het motto van Transport & Logistics Antwerpen 2017, de grootste vakbeurs voor de transport & logistieke sector in de Benelux.  Op 17, 18 & 19 oktober presenteren 315 exposanten state-of-the-art producten en diensten aan meer dan 9.000 bezoekers.  Extra aandacht gaat daarbij naar multimodaal transport en datagedreven oplossingen.

Transport & Logistics Antwerpen 2017 is een levendig forum dat professionals samenbrengt uit alle deelsectoren: onder meer transport, opslag en behandeling van goederen, datacommunicatie en software.  Die diversiteit aan disciplines en invalshoeken zorgt voor een rijke totaalbeleving.

U kan Hamann Int. Logistics NV terugvinden op stand 4.007. Het hoofdthema van Hamann Int. Logistics NV draait rond ons nieuwe product Hamann goes East. Een team van collega's staat er klaar om u te informeren onder het genot van een hapje & drankje. Inschrijven kan via de website onder registratiecode 10105. Tot dan!

Hamann behaalt Charter Duurzaam Ondernemen (June 2017)

Hamann International Logistic heeft in 2017 voor de eerste keer succesvol het Charter Duurzaam Ondernemen behaald voor de acties uitgevoerd in 2016. 

Al 20 jaar lang erkent de Oost-Vlaamse Kamer zo ondernemingen die meer inspanningen rond milieu en duurzaamheid leveren dan wat strikt wettelijk vereist is. Het Charter wordt sinds '97 uitgereikt. Sinds 2014 is er tevens het Charter Duurzaam Ondernemen dat ook inspanningen op het vlak van onder meer veiligheid en mensvriendelijk ondernemen honoreert. 

Voor Hamann is het het 9e charter op rij maar het eerste Charter Duurzaam ondernemen. Dit charter is de uitbreiding van het vroegere Milieucharter en verbreedt zijn focus naar People, Planet & Profit. 

Voor 2017 heeft Hamann International Logistics zich wederom geëngageerd om het Charter Duurzaam Ondernemen te behalen. Het Charter voor 2017 kent ook een uitbreiding, waarbij overeenstemming gezocht wordt met de 17 sustainable development goals van de VN, waardoor de doelstellingen werden uitgebreid tot de 5 P's: 
PEOPLE - PROSPERITY - PLANET - PEACE - PARTNERSHIP. 

Met deze acties wil Hamann International Logistics zijn steentje bijdragen om deze planeet ook de komende decennia leefbaar te houden. 

Hamann International Logistics bouwt  (May 2017)

In de loop van 2017 zal Hamann International Logistics 4 miljoen EUR investeren in de bouw van bijkomende kantoorruimte en opslagcapaciteit in Wetteren.  

De bedoeling is om na het verlof aan te vatten met de bouw van circa 800 m² bijkomende kantoorruimte gespreid over drie verdiepingen.  Deze kantoorruimte wordt geïntegreerd in het bestaande gedeelte.  Begin 2018 gaan wij ook bijkomende opslag- en werkruimte creëren en extra laad- en loskaaien.  Het gaat om 2.700 m² met een capaciteit van 3.500 palletplaatsen.  Tevens worden bijkomende parkingplaatsen voor personenwagens en distributiewagens en wachtplaatsen voor trailers voorzien.  Met deze investeringen zal een bedrag gemoeid zijn van 4 miljoen EUR.

GM Supplier of the Year Award (April 2017)

GM Supplier of the Year Award (April 2017) Hamann International Logistics uit Wetteren werd bekroond als GM Supplier of the Year door General Motors tijdens hun 25ste jaarlijkse Supplier of the Year Awards Ceremony.  Deze vond plaats in Orlando, Florida op vrijdag 31 maart. 
   

GM telt in totaal 20 000 leveranciers in alle verschillende domeinen.  118 onder hen, komend uit 15 verschillende landen, werden erkend als Supplier of the Year.  De Awards worden toegekend aan bedrijven die de verwachtingen van GM constant overtreffen, een grote toegevoegde waarde bieden of nieuwe innovatieve ontwikkelingen aanreikten.  Volgens Steve Kiefer, VP Global Purchase and Supply Chain, werden niet enkel de bedrijven uitgekozen die positieve ontwikkelingen doorvoerden, maar vooral omdat ze dit deden met de kwaliteit die de GM klanten verdienen. In de categorie 'logistiek' werd Hamann verkozen, samen met 9 andere laureaten uit de VS, het Verre Oosten en Europa. Managing Director Wim Libaers en Project & Accountmanager Johan Galle ontvingen de bijhorende trofee uit handen van Todd J. Scott, Executive Director Global Supply Chain en van James Bovenzi, Executive Director Demand Supply.

Voor Hamann International Logistics is deze Award een beloning en een bekroning voor ruim 25 jaar samenwerking met GM vestigingen in Europa, zowel voor de merken Opel, Vauxhall als Chevrolet.  Sinds 1992 is Hamann regiopartner voor België en Nederland voor de aanvoer van productieonderdelen naar de Duitse en Oostenrijkse fabrieken.  Tot de sluiting in 2010 gold dit ook voor Opel Antwerpen.  Daarnaast verzorgt Hamann de aanvoer van wisselstukken vanuit de centrale depots in Duitsland naar regionale distributie centra in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.  Alle afhalingen en aanleveringen gebeuren in zeer nauw overleg met de klant, met wie hiervoor gepersonaliseerde systemen ontwikkeld werden op vlak van orderentry, opvolging, uitlevering in just-in-time, documentatie en facturatie.  De lopende contracten werden recentelijk verlengd tot 2020.  In totaal gaat het om een omzet van circa 9 miljoen euro per jaar.

Door de overname van Opel en Vauxhall door PSA, komt er een einde aan de samenwerking onder het General Motors-label.  De banden met de Europese fabrieken en beslissingsnemers zijn echter van die aard dat Hamann met vertrouwen uitkijkt naar de toekomstige samenwerking met de nieuwe groep.

 

Nieuwe trailers (April 2017)

Hamann International Logistics groeit en investeert verder in 2017.  Wij nemen eerstdaags 12 nieuwe trailers in gebruik.

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen (maart 2017)

Hamann International Logistics heeft op 21/03/2017 een succesvolle audit ondergaan in het kader van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen.  De audit heeft aangetoond dat ook in 2016 Hamann International Logistics de nodige verwezenlijkingen en groei heeft gekend op vlak van de kwaliteit van de leefomgeving, klimaat, energie etc, maar deze ook heeft opengetrokken naar de andere duurzame thema's zoals risicobeheersing, mensvriendelijk ondernemen, dialoog met stakeholders, maatschappelijk engagement etc.  De uitreiking van het charter zelf zal plaats vinden op 21/06/2017.

IFS audit (maart 2017)

Hamann International Logistics heeft deze maand succesvol haar tweede IFS audit doorstaan waarna het IFS Logistics "higher level" certificaat verlengd werd.  Dit certificaat is het bewijs dat Hamann de cruciale factoren op het vlak van voedselveiligheid en productintegriteit onder controle heeft, van traceerbaarheid tot doeltreffende maatregelen voor de kritische beheerspunten, naleven van de hygiënevoorschriften, continue verbetering van haar processen, interne audits en controle; en food defence.  Dit certificaat bekrachtigt nogmaals de gestructureerde dienstverlening die Hamann kan bieden, en hoopt hiermee haar klanten extra vertrouwen te geven.

Verlenging contract General Motors (januari 2017)

Hamann mag zijn contract met General Motors verlengen met 3 jaar voor aanlevering van productieonderdelen vanuit België en Nederland naar Duitsland en Oostenrijk en het retourneren van het leeggoed.  Het contract ligt nu vast tot juni 2020.  Dit contract is de langstlopende overeenkomst binnen het klantenbestand van Hamann.  Wij verzorgen dit sinds 1992 en zijn heel trots op de goede samenwerking en het vertrouwen dat GM in ons stelt.

Bio-certificaat (januari 2017)

Hamann heeft voor de 3e keer het BIO-certificaat vernieuwd voor de opslag van goederen met het biolabel. Dit wil zeggen dat Hamann de nodige administratieve controles doet, de goederen op een bio-conforme manier stockeert en zo de biologische keten garandeert. 
Hamann wordt gecertificeerd door Certisys. Het certificaat vindt u hier

Logistics & Distribution beurs te Brussel 21 & 22 sept. (augustus 2016)

Hamann International Logistics NV zal aanwezig zijn op de beurs Logistics & Distribution. Het is dé vakbeurs voor professionals uit de logistieke en distributiesector. Je kan er dienstverleners ontmoeten die zich dagelijks inzetten voor een kwalitatieve en veilige levering van uw goederen, met aandacht voor kostenefficiëntie en snelheid. 

Je kan ons vinden op stand N101. De beurs gaat door op 21 september 10h-18h en 22 september 10h-17h.

U kan zich online inschrijven door hier te klikken. 

 

Verhuis Hamann BV van Nijmegen naar Venlo

Onze vestiging te Nijmegen verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie in Venlo. Hamann koos voor deze nieuwe locatie te Venlo, gezien dit zowel op strategisch als op logistiek vlak meer mogelijkheden biedt. Het laat ons ook toe om betere combinaties te kunnen maken met zendingen vanuit en naar Wetteren. De nieuwe adres- en contactgegevens vindt u hieronder:

Columbusweg 20 - 5928 LC Venlo / Tel. +31 77 232 12 20

Hamann investeert in een nieuw opslagsysteem: het Stow Atlas Shuttle systeem (juni 2016) 

Hamann is een snel groeiende logistieke dienstverlener. De laatste 2 jaar zijn de opslagklanten blijven groeien, en zijn er ook nieuwe bij gekomen waardoor het logistieke magazijn te Wetteren te klein werd. Een uitbreiding werd noodzakelijk en er moest snel gehandeld worden. Hamann kwam zo terecht bij een nieuw magazijn in Lokeren in augustus 2015. Dit magazijn palmden we snel in, maar ook dit bleek in januari te klein te worden. spoedig moest er naar een efficiënte oplossing gezocht worden en zo kwamen we terecht bij Stow. 

Voordelen?

Het Stow Atlas Shuttle Systeem bezorgt Hamann en haar klanten volgende voordelen:

  • Enorme tijdswinst
  • Er moet niet meer in de stellingen gereden worden
  • 2 shuttlesystemen: zowel euro- als blokpalletten kunnen gestockeerd worden
  • 4000 palletplaatsen i.p.v. de oorspronkelijke 1700, dus meer dan 60% extra capaciteit
  • Heel flexibel en gebruiksvriendelijk
  • LIFO-principe (Last in - First out)

Het systeem in actie?

Hierbij de link naar een filmpje waarin de werking van het systeem wordt verduidelijkt. 

Meer info vindt u ook terug in het persartikel

Hamann behaalt voor het 8ste jaar op rij het Milieucharter (juni 2016)

Voor het 8ste jaar op rij werd aan Hamann International Logistics het Milieucharter toegekend. Woensdag 15/6 werd dit door VOKA in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen uitgereikt. Dit certificaat wordt bekomen na studie en goedkeuring van het dossier door een commissie op basis van het algemene milieubeleid en de prestaties van het bedrijf op milieuvlak gedurende het afgelopen jaar. 

In totaal ontvingen 52 Oost-Vlaamse bedrijven dit jaar het charter.

Hamann viel 2 keer in de prijzen want we kregen ook een officieel certificaat waarbij werd goedgekeurd dat we mogen overschakelen van het Milieucharter naar het charter Duurzaam Ondernemen. Hamann wil namelijk de focus niet enkel op milieu leggen maar breder te werk gaan. Hierbij zijn onze stakeholders, personeel, enz. heel belangrijk. Het komende jaar zullen dan ook verschillende acties ondernomen worden zodat we volgend jaar hopelijk het charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst mogen nemen. 

Het Milieucharter en het charter Duurzaam Ondernemen heeft zowel symbolische als commerciële waarde en toont aan dat ook een bedrijf in de logistieke wereld een positieve bijdrage kan leveren aan het algemene milieubeleid. 

  

Hamann behaalt IFS certificaat (mei 2016)

Hamann International Logistics heeft dit voorjaar succesvol de eerste IFS audit doorstaan en mag met trots haar IFS Logistics "higher level" certificaat voorstellen. Dit certificaat is het bewijs dat Hamann de cruciale factoren op vlak van voedselveiligheid en productintegriteit onder controle heeft, van traceerbaarheid tot doeltreffende maatregelen voor de kritische beheerspunten, naleven van de hygiënevoorschriften, interne audits en controle; en food defence. Dit certificaat bekrachtigt nogmaals de gestructureerde dienstverlening die Hamann kan bieden en hoopt hiermee klanten extra vertrouwen te geven. 

Hamann : Trends Gazellen 2016 (maart 2016)

Voor het vierde jaar op rij behoort Hamann International Logistics nv tot de snelst groeiende bedrijven van onze provincie. Hamann werd derhalve opnieuw uitgeroepen tot één van de Trends Gazellen 2016 in de categorie Grote Ondernemingen. Deze ranking wordt opgesteld op basis van groei en omzet, personeelsbestand, cash flow en toegevoegde waarde over de voorbije vijf jaar. 

Hamann neemt opnieuw deel aan 'Vlajo Ondernemers voor de klas" (januari 2016)

Hamann International Logistics neemt opnieuw deel aan "Vlajo Ondernemers voor de Klas", het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Tijdens een interactieve sessie zal onze Managing Director, Wim Libaers, in het Sint-Jozefinstituut in Geraardsbergen en in het Koninklijke Atheneum in Zelzate vertellen over zijn ervaringen. 

Wenst u meer info over Vlajo ondernemers voor de klas, surf naar www.vlajo-ovk.be. 

Infosessie kilometerheffing @Hamann (10 december 2015)

Op donderdag 10 december organiseerde Hamann International Logistics een infosessie voor haar klanten over de kilometerheffing die vanaf 1 april in voege gaat. Er waren een mooi aantal deelnemers op afgekomen. De gastsprekers van de avond waren Isabelle De Maegt (Febetra) en Roger Van den Bossche (OTM). Daarnaast werden ook enkele praktijkvoorbeelden in kaart gebracht. Indien u vragen heeft over de kilometerheffing kan u altijd terecht bij uw commercieel contact of op info@hamann.be. 

Hamann behaalt Bio-certificaat (september 2015)

Op 26 augustus 2015 heeft Hamann International Logistics nv haar Bio certificaat behaald. Dit houdt in dat Hamann een gecertificeerd bedrijf is dat kan aantonen dat bio-goederen niet gecontamineerd worden in het deel van de logistieke flow waar zij verantwoordelijk voor zijn. U kan ons certificaat hier downloaden.

Bezoek ons op Transport & Logistics te Antwerpen (augustus 2015)

Net zoals 2 jaar geleden staat Hamann International Logistics ook bij deze editie op de beurs Transport & Logistics in de Expo te Antwerpen. De beurs gaat door op 22/9 (10-20h), 23/9 (10-20h) en 24/9 (10-18h). Kom ons zeker een bezoekje brengen op onze stand 4.007.

Je kan nu gratis inschrijven met volgende registratiecode 8129 op de website.

Bijkomend opslagmagazijn in Lokeren (augustus 2015)

Om aan de stijgende vraag van onze klanten te kunnen voldoen, beschikken wij vanaf 1 september over een bijkomend opslagmagazijn in Lokeren.

Voor meer informatie over capaciteit en tarieven kunt u terecht bij Yves Speliers of bij onze sales medewerkers.

Hamann behaalt mooie plaatsen op de Run to Rio (juni 2015)

De Run to Rio in Brussel was een succes! De 2 Hamann Teams deden het super goed! De uitslag is reeds gekend en Hamann mag fier zijn op zijn sporters. Van de 281 teams werd team B 17e en team A 36ste!

 

Hamann neemt deel aan de Run to Rio (juni 2015)

Op 21 juni 2015 vindt met de Run to Rio de allereerste olympische Marathon plaats aan de Hippodroom van Bosvoorde (Brussel). In een unieke olympische en Braziliaanse sfeer lossen vijf lopers per team elkaar af om samen de afstand van 42.195km, een marathon, af te leggen.
Er zijn 5 verschillende afstanden zodat elke deelnemer een afstand kan kiezen op zijn niveau: 2km - 5km -10km - 10km -15km. Daarnaast kan elk team zich nog extra bewijzen aan de hand van 2 challenges tegen olympische atleten. Hiermee kunnen ze 'tijdsbonussen' verdienen voor hun team. Hamann International Logistics neemt deel met 2 enthousiaste teams.  

Op het evenement zijn een 150-tal van olympische atleten aanwezig want het BOIC maakt van deze dag ook een officiële bijeenkomst voor de Belgische olympiërs.

Deze fundraisingsactie ten voordele van Team Belgium wordt georganiseerd door het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC vzw), in samenwerking met zijn partners en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)."

Nieuwe partners op Scandinavië (maart 2015)

Om de groei van onze internationale distributiekanalen verder te onderbouwen, hebben wij op 1 maart een partnership opgestart met Modul Transport voor Denemarken, Ntex voor Noorwegen en Zweden & NCS International Transport and Logistics voor Finland.

Door de samenwerking met deze bedrijven kunnen wij een nog betere service bieden naar en vanuit de Scandinavische landen zowel voor groepage, deelpartijen als volle vrachten.

Wij zijn er van overtuigd met bovenstaande aanwinsten onze dienstverlening verder te kunnen optimaliseren.”

Trends Gazellen (maart 2015)

Voor het derde jaar op rij is Hamann genomineerd als Trends Gazelle van het jaar. Wij komen dus opnieuw voor in de lijst van de 100 snelst groeiende bedrijven in Oost-Vlaanderen in de categorie van de grote ondernemingen.  Deze lijst wordt opgemaakt op basis van 3 criteria : omzet, personeelsbestand en cash-flow.

Dit is een waardevolle onderscheiding waarop we met zijn allen fier mogen zijn.

Hamann neemt deel aan "Vlajo Ondernemers voor de klas" (januari 2015)

Hamann International Logistics neemt deel aan "Vlajo Ondernemers voor de Klas", het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Tijdens een interactieve sessie zal onze Managing Director Wim Libaers in het Koninklijke Atheneum in Oudenaarde en Denderleeuw vertellen over zijn ervaringen. Lees meer.
Wenst u meer info over Vlajo Ondernemers voor de klas, surf naar www.vlajo-ovk.be.

Verlenging contract District Carrier België en Nederland voor Opel (18 december 2014)

Hamann International Logistics nv werd door Opel's 4PL opnieuw aangeduid om de onderdelen te transporteren voor productie bij de Tier-1suppliers in België en Nederland als ook de wisselstukken voor de Opel fabrieken in Duitsland en Oostenrijk. Ook werd Hamann opnieuw aangeduid als Regional Distribution Center voor de consolidatie van dezelfde onderdelen voor de GM fabrieken in Polen en Groot-Brittannië. Deze overeenkomst wordt voor 2.5 jaar verlengd vanaf januari 2015. Dit contract wordt al sinds 1992 ononderbroken door Hamann uitgevoerd, tot grote tevredenheid van de klant.

Beurs Prologistics 23 en 24 september te Brussel (2 september 2014)

Graag melden we U dat Hamann International Logistics aanwezig zal zijn op de beurs Prologistics te Brussel deze maand. De beurs gaat door op 23 en 24 september. U bent van harte welkom op onze stand 4136 in Hall 4. Inschrijven kan via deze link.

Hamann International Logistics optimaliseert haar Warehouse in Wetteren met NaviTrans WMS (6 mei 2014)

Het is de ambitie van Hamann International Logistics NV om een trendsetter te zijn en onze klanten een competitieve voorsprong te bieden. Onze diensten kenmerken zich dan ook door inventiviteit, strategie, kwaliteit en productiviteit.

Om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten, vervangen we ons bestaand WMS systeem. Na grondige analyse en evaluatie werd NaviTrans WMS weerhouden.

Bij deze keuze speelden niet enkel de grote flexibiliteit en mogelijkheden van NaviTrans WMS, maar tevens voortdurende innovatie en de strategie om op termijn naar een volledig geïntegreerd software-platform toe te werken.

Nieuw: Prijsaanvragen online (16 april 2014)

Vanaf donderdag 17 april worden de Online Spot Prices gelanceerd. Dit is een nieuwe tool voor onze klanten waarbij men nu ook online zijn prijs kan aanvragen via de Hamann WebApps.

Voordelen?

  • Uw tarief binnen de minuut beschikbaar online
  • 24/24 en 7/7 ter uwer beschikking
  • Van Spot Price naar Order in 1 klik

Wij  hopen via deze weg onze klanten een nog betere en snellere service te bieden.
Heeft u nog geen login? Contacteer dan onze Customer Service, cslogistics@hamann.be, en ontvang vandaag nog uw login en paswoord.

Veel succes!

Start van het Paperless Office (24 maart 2014)

De medewerkers bij Hamann International Logistics zijn sinds maandag van start gegaan met het Paperless Offce. Alles wordt online ter beschikking gesteld en opgeslagen, waardoor er nauwelijk nog dient afgeprint te worden. Alle transportdossiers, documenten, enz. zijn op die manier voor iedereen toegankelijk. De switch werd de voorbije weken en maanden grondig voorbereid en de start afgelopen maandag is ook vlot verlopen. Hamann hoopt de positieve tendens de komende weken, maanden verder door te trekken en op die manier een steentje bij te dragen aan het milieu én de dienstverlening naar klanten toe te verhogen door snellere correcte communicatie.

Ook in 2014 behoort Hamann tot de Trends Gazellen (februari 2014)

Net als vorig jaar behoort Hamann International Logistics als één van de snelst groeiende ondernemingen tot de Trends Gazellen 2014 van de provincie Oost-Vlaanderen in de categorie grote ondernemingen. De Gazellen worden geselecteerd op basis van een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000. De bedrijven worden gerangschikt naar groei van omzet, personeelsbestand en cashflow.

Milieucharter behaald voor 2013! (februari 2014)

Voor het 6e jaar op rij behaalt Hamann International Logistics haar milieucharter. De uitreiking van het certificaat zal in de loop van dit 2014 plaatsvinden. Ondertussen blijft Hamann zijn best doen voor het milieu. Eén van de grote projecten op de agenda in 2014 is het Paperless Office waar alle medewerkers volop mee bezig zijn.

Genomineerd voor Truck Safety Award 2014 (februari 2014)

Hamann International Logistics werd genomineerd voor de titel Truck Safety Award 2014. De Award beloont een politiek op het gebied van actieve en passieve veiligheid. De Award bewijst eer aan de bedrijfsleiders die aandacht hebben voor veiligheid en dat op alle niveaus binnen hun bedrijf (bij het verdelen van de transporten door de dispatching, tijdens het engageren en opleiden van het personeel, bij de keuze van de uitrusting voor de voertuigen en dergelijke meer). De uitreiking van deze Award vond plaats op donderdag 13 februari.

Hamann International Logistics behaalde helaas geen podiumplaats bij de uitreiking van de Truck Safety Award.

Hamann ontvangt wél het Truckveilig label 2013. Dit label is een garantie van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde dat Hamann zich heeft ingezet voor verkeersveiligheid in het jaar 2013.

 

Turkse avond @Hamann International Logistics op donderdag 21 november om 18h te Wetteren (oktober 2013)

Turkije als economische handelspartner, het is een land in volle groei en Hamann International Logistics geeft u graag enkele tips en tricks om deze markt beter te leren kennen.

Wij organiseren een turkse avond op donderdag 21 november om 18h. Op deze avond nodigen wij u van harte uit in onze gebouwen te Wetteren. Wij nemen graag de gelegenheid om u ons product Turkije voor te stellen. Onze agent komt naar Wetteren om een voordracht te geven over Turkije. Een vertegenwoordiger van het FIT zal kort toelichten wat het FIT kan betekenen voor u als bedrijf in deze context.

Graag elektronisch inschrijven voor 14 november door een bevestiging te sturen naar info@hamann.be.
Alvast bedankt en hopelijk tot dan!

Bedrijf zonder papieren (september 2013)

De evolutie naar een paperless office in kaart gebracht door Peter De Groote, IT manager bij Hamann International Logistics.
Klik hier en lees het volledige artikel dat verscheen in de KMOgids.

Op 20/6/2013 krijgt Hamann milieucharter 2012 (juni 2013)

Donderdagavond 20 juni, mocht Hamann International logistics opnieuw het certificaat in handen nemen voor de milieucharter 2012. De uitreiking vond plaats in de gebouwen van VOKA te Gent. Dit certificaat is een bewijs dat ook in 2012 Hamann de nodige acties ondernam wat betreft milieu.

Hamann installeert een Intelligent Video System (mei 2013)

Hamann International Logistics nv installeert als eerste logistieke partner in België een VLS camerasysteem, waarbij zo'n 85 camera's in en rond onze magazijnen zullen instaan voor een betere bewaking en een betere opvolging/lokalisering van onze goederen. U vindt meer info hierover in ons persbericht.

Verlenging contract GM aftersales UK (maart 2013)

Hamann International Logistics deelt u graag mee dat recentelijk het contract met General Motors Aftersales UK werd verlengd. Dit contract houdt het dagelijkse transport in van de VOR parts tussen Duitsland en de UK, en omgekeerd. Deze overeenkomst wordt voor 3 jaar verlengd vanaf april.

Hamann op de 16e plaats in de Trends Gazellen O-VL (februari 2013)

Hamann International Logistics deelt u graag mee dat zij voor de eerste keer verschijnen in de lijst van de Trends Gazellen dit jaar.  Hamann staat al direct op de 16e plaats bij de grote Gazellen in Oost-Vlaanderen. De Gazellen worden geselecteerd op basis van een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000. De bedrijven worden gerangschikt naar groei van de omzet, personeelsbestand en cashflow. De groei wordt bekeken over 5 jaar en aangezien Hamann International Logistics sinds 2007 onafhankelijk is, was het ook het eerste jaar dat we in de lijst konden opgenomen worden.

Innovatie in de Supply Chain (december 2012)

Via deze link kan u het intervieuw lezen met onze Managing Director, Wim Libaers, rond innovatie in de supply chain binnen Hamann International Logistics. Wim Libaers verwijst hier naar onze dienstverlening, onze toegevoegde waarde, als ook de innovatieve trends binnen de logistieke sector en hoe ver Hamann hiermee staat.

Ondernemers in Oost-Vlaanderen: efficiëntie en groene innovatie bij Hamann (november 2012)

In de novemberuitgave van het tijdschrift ‘Ondernemers in Oost-Vlaanderen’ van VOKA, verscheen een interview met onze Managing director, Wim Libaers. Het centrale thema in het artikel is de nood aan innovatief denken en doen. Zo wordt er onder andere naar de groene innovatie binnen Hamann verwezen waaronder de meer en meer elektronische uitwisseling met onze klanten. Deze groene innovatie wordt ook doorgetrokken naar het echte transport waarbij ladingen zo optimaal mogelijk gecombineerd worden met behulp van logistieke software. Naast dit groene aspect, wordt er ook kort vermeld dat Hamann haar one-stop-shop-aanbod wil uitbreiden op snelgroeiende markten zoals Rusland, Turkije en Brazilië.

Hamann International Logistics krijgt hoge scores voor service naar klanten (november 2012)

Hamann International Logistics krijgt maandelijks een kwaliteitscore van haar klant General Motors. Voor 2012 is onze score voor de voorbije 8 maanden al iedere keer 100% geweest voor outbound België – Nederland. Voor de inbound scoren we al 8 maanden aan een stuk 98% voor aanleveringen bij Opel in Wenen. Hamann is dan ook fier op deze resultaten.

Onze website in een nieuw kleedje (november 2012)

Hamann International Logistics verwelkomt u op hun nieuwe website. Na enkele jaren vonden wij dat onze website toe was aan een nieuwe look & feel waarbij vooral een versnelde werking en overzichtelijkheid centraal staan, zodat u als bezoeker sneller vindt wat u zoekt. Geniet van jullie bezoek in deze nieuwe layout!

Verlenging contracten (augustus 2012)

Hamann International Logistics ondertekende midden augustus ook een nieuwe overeenkomst met de Wetterse snoepproducent Confiserie Van Damme. De reeds bestaande samenwerking wordt aanzienlijk uitgebreid. De overeenkomst is voor 3 jaar. Het contract houdt in dat Hamann een permanente voorraad van circa 700 palletten zal beheren en de distributie zal verzorgen naar diverse Europese landen.

Daarnaast is Hamann ook blij te melden dat het contract van GM France wordt verlengd met 3 jaar. Deze overeenkomst houdt de aanlevering van wisselstukken voor de Franse markt naar het centraal depot te Parijs in. De wisselstukken komen uit Duitsland en Spanje.Tenslotte meldt Hamann u ook graag dat haar bestaande overeenkomst met Benteler Automotive wordt verlengd met 3 jaar. Deze overeenkomst omvat het aanleveren van alle productieonderdelen, die Benteler in Gent op af-fabriek basis aankoopt. Benteler maakt de assen voor de Volvo Cars fabriek te Gent.

Hamann is AEO certified (mei 2012)

Hamann International Logistics behaalt met trots haar AEO certifcaat. Dankzij dit certificaat kan Hamann een snellere logistieke afhandeling aanbieden naar haar klanten toe en kan Hamann genieten van Douane privileges in andere landen.

Opening vestiging Nederland (september 2010)

Op 6 september opent Hamann International Logistics nv een nieuwe vestiging in Nederland en breidt hiermee haar bestaand dienstenpakket en netwerk uit. 

 

Nieuws
Hamann goes East
Door de uitbreiding naar de GOS-landen, alsook Iran en Irak, zal Hamann   Lees meer
Let's move the future forward!
Dat is het motto van Transport & Logistics Antwerpen 2017, de grootste   Lees meer
Hamann International Logistics bouwt
In de loop van 2017 zal Hamann International Logistics 4 miljoen EUR   Lees meer
GM Supplier of the Year Awards
Hamann International Logistics uit Wetteren werd bekroond  Lees meer
Nieuwe trailers
Hamann International Logistics groeit en investeert verder in 2017.  Lees meer
VOKA Charter Duurzaam Ondernemen
Hamann International Logistics behaalt het Charter Duurzaam Ondernemen Lees meer
IFS Audit
Hamann International Logistics heeft deze maand succesvol Lees meer
Verlenging contract General Motors
Hamann mag zijn contract met General Motors verlengen met 3 Lees meer
Bio-certificaat vernieuwd 
Hamann heeft voor de 3de keer het BIO-certificaat vernieuwd.... Lees meer
Hamann investeert in nieuw opslagsysteem
Met het Stow Atlas Systeem investeert Hamann in een modern Lees meer
WebApps
Vacatures
Reachtruckbestuurder
Binnen ons opslagmagazijn kom je terecht in een team dat er ...   lees meer
Transportplanner Binnenlandse Distributie
Als transportplanner ben je verantwoordelijk voor de planningsactiviteiten ...  lees meer
Forwarder
Rekening houdend met de aard en de dringendheid van de zending .. lees meer